Thursday, October 25, 2012

Cinta Psikatri

Aku dapat rasa setiap sentuhan jari,
Aku dapat rasa kehangatan cinta ini.
Aku percaya hatiku kau miliki, 
Aku percaya cinta kita kekal abadi.

Aku selalu mendengar suara panggilanmu, 
Aku selalu nampak kelibat jelinganmu. 
Aku tahu kau merindui, mencintaiku. 
Dan aku juga tahu kau malu, aku tahu.

Namun mengapa kau buat ku begini? 
Makin ku cari makin kau lari. 
Tengok mereka mula mencaci, 
Aku menangis termenung sendiri.

Mungkin benar, gila mereka kata akan ku, 
Benar, aku gila akan mu! 
Aku ingin milikimu, 
Aku ingin hidup mati denganmu!

Ah, kau tak mengerti, 
Aku sanggup hiris jari, diri! 
Ah, kau tak sedari,
Aku sanggup bakar diri!

Aku ingin selalu ada denganmu,
Aku ingin hidup tua bersamamu.
Aku ingin membina rumah denganmu,
Aku ingin membesarkan anak kita denganmu!

Namun kau tetap hilangkan diri,
Lesap dari segala pandangan sisi.
Kemana kau hilang duhai hati?
Tidakkah pada kita cinta hakiki?

Sanggup kau toreh cintaku, 
Kini berparut, tak seindah dulu.
Mengapa kau tak cincang saja jiwaku?
Agar kini tamat saja deritaku.

Kini hanya tinggal aku sendiri,
Kau hilang kemana pergi.

Aku rasakan semuanya realiti, mana mungkin ini halusinasi. 
Tak mungkin, tak mungkin ini hanya satu delusi.


*Mungkin ini apa pesakit yang punya delusi erotomania (delusion of someone being in love with him/her) dan sedikit halusinasi akan fikir dan rasa. Mungkin. Aku cuma letak kaki ku dalam kasut mereka.
**Kamu wujud, bukan delusi, kan?

4 comments:

  1. indah dan puitis.. org dilamun cinta imaginasinya halus.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni lamunan cinta pada orang yang tak wujud,
      Orang ni tak sihat sikit.

      Aku sihat. hehe :D

      Delete
  2. ewah kemain sekarang ye kucai :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab belajar psikatri, aku aplikasi sikit delusion and hallucination :D

      Delete